Garantie

 

De wettelijke garantie houdt in dat je recht hebt op een goed product. Hoe lang deze garantie geldt is afhankelijk van het soort product. Sommige producten gaan langer mee dan andere producten.  Uitgegaan wordt van de gemiddelde levensduur van het betreffende product. Een wasmachine moet langer mee kunnen gaan dan een afwasborstel. Als jouw product eerder kapot gaat kan er sprake zijn van een ondeugdelijk product.

 

Consumentenrecht, garantie, ondeugdelijk product, defect product, kapot product, juridisch advies

Naast de wettelijke garantie heb je vaak ook een fabrieksgarantie. Tijdens deze aanvullende periode kun je bij de verkoper terecht bij problemen met jouw product. In je garantiebewijs kun je terugvinden voor welke periode dit geldt en wat de voorwaarden zijn. 

 

Tenslotte kun je ervoor kiezen om garantie bij te kopen. Meestal is dit niet nodig in verband met de wettelijke garantie, maar het kan soms voordelig zijn.  Let hiervoor goed op de voorwaarden. Mocht je problemen hebben met je product dan is de verkoper het eerste aanspreekpunt. Je hoeft hierin geen genoegen te nemen met een doorverwijzing naar de fabrikant. Werkt hij niet mee? Vraag naar de mogelijkheden!